V okviru projekta DISEMEX, sofinanciranega s strani programa Erasmus+, smo se partnerji v času med 14.1.2020 in 15.1.2020 srečali v mestu Lodž na Poljskem, pri gostiteljski organizaciji 36,6 Competence Centre.

Kot vselej, smo tudi tokrat spoznali kar nekaj primerov dobrih praks na področju zaposlovanja invalidov.

Najprej nam je svoje delo in zakonsko ureditev zaposlovanja predstavila Kancelaria Wsparcia Zatrudnienia (Employment Support Office) “Szansa Pracy”, ki je prepoznana kot najboljši zaposlovalec invalidnih oseb in tudi prejemnik nagrade Lodołamacz/Icebreaker Award s strani poljskega združenja zaposlovalcev invalidnih oseb POPON.

Svoj obisk smo nadaljevali v podjetju IMPEL Group, podružnica regije Lodž, ki predstavlja enega ključnih zaposlovalcev invalidnih oseb v različnih sektorjih. Ustavili pa smo se tudi v prijetni restavraciji POWIDOK, ki jo vodi TPN Towarzystwo Przyjaciół Niepełnosprawnych , Združenje za podporo invalidnim osebam.

Kot vedno, smo partnerji imeli možnost primerjati podobnosti in razlike med nacionalnimi ureditvami na področju zaposlovanja ranljivih skupin prebivalstva in se vrnili bogatejši za še eno izkušnjo več.