V preteklem tednu smo se v okviru projekta IN SITU, Interreg Central Europe, v času med 17.2.2020 in 20.02.2020, udeležili že drugega študijskega obiska pri projektnih partnerjih iz Nemčije. Obe aktivnosti sta potekali v mestu Stuttgart, kjer smo spoznali marsikaj zanimivega iz področja socialnega inoviranja, socialnega podjetništva ter socialno naravnanih družbenih iniciativ, ki odgovarjajo na sodobne izzive družbenega vključevanja najranljivejših skupin prebivalstva ali pa uvajajo nekatere nove, inovativne in trajnostne rešitve oziroma storitve na trgu.

V okviru študijskega obiska se je v prvem dnevu predstavilo podjetje EYD, ki skozi svoje programe zaposlovanja in usposabljanja krepi skupnost v Nemčiji živečih indijskih ženk; organizacija Wiederbelebt pa je predstavila svoj trženjski program vrhunskih oblačil iz naravnih materialov, ki jih večja tekstilna podjetja običajno zavržejo. Drugi dan je bil še bolj pester – obiskali smo Social Impact Lab. V okviru slednjega deluje podporno okolje za vzpostavljanje socialno podjetniških iniciativ. Posameznikom in skupinam je na voljo usposabljanje, svetovanje, co-working prostori idr. Sledila je predstavitev nekaj uspešno zagnanih iniciativ kot so: Female Fellows, Mein Herz lacht, Ready to code

V popoldanskem delu smo se udeležili panelne razprave in predstavitev na temo »Ustvarjanje socialnih in kreativnih podjetij« ter »Socialne iniciative in Start-upi«.

V sredo in četrtek smo se partnerji srečali tudi na t.i. organizacijskem odboru projekta, ker smo pregledali dosedanje delo in načrtovali aktivnosti v prihodnjih mesecih.

Vabimo vas, da o vseh novostih spremljate uradno spletno stran projekta  in FB stran In-Situ Project Interreg Central Europe.