Dan brez alkohola je obeležitev posebnega dne v okviru projekta SOPA (Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola) V mesecu septembru so aktivnosti le tega projekta bile javnosti predstavljene v 8 različnih regijah.

V Murski Soboti je tako npr. dan brez alkohola potekal v sodelovanju z Hišo Sadeži družbe Murska Sobota in akcijo, Dan za spremembe, dne 18.septembra. Dogodka smo se aktivno udeležili tudi v okviru programa socialna vključenost. Z uporabniki smo se najprej prikjučili vsem udeležencem organiziranemu sprehodu po mestu, nato pa smo sodelovali še v različnih aktivnostih, ki so se odvijale pred območno enoto NIJZ. Tako smo se lahko preizkusili v križanki, nagradnem kvizu na temo alkohola, v poligonu, v balinčkanju, vrteli smo kolo sreče in se veselili prikupnih, praktičnih nagrad… Seveda smo ob tej priliki predstavili tudi našo organizacijo, v ospredje smo tokrat postavili program Socialna vključenost. Obiskovalcem smo predstavili, na kakšen način ozaveščamo naše uporabnike glede škodljivih učinkov rabe alkohola, kje in kako lahko poiščejo pomoč….

Z razdeljevanjem brošur smo vsem prisotnim približali še ostale programe, katere izvajamo v naši organizaciji ( poklicna in zaposlitvena rehabilitacija)…med drugim smo predstavili tudi projekt BSport +.

Vabljeni k ogledu foto utrinkov…