7. aprila se je odvil že 9. dan za spremembe, ki je letos nosil podnaslov dan za sodelovanje. velika vseslovenska prostovoljska akcija , katere glavni organizator je slovenska filantropija, je povezala številne akterje po celi Sloveniji, da bi spodbudila in širila sodelovanje. 

Letos so bile izvedene naslednje akcije: 

-druženje in povezovanje,

-čistilne akcije,

-akcija urejanja javnih prostorov, 

-zbiralne akcije,

-medsoseske akcije in ostale različne prireditve.

Tudi na enoti v Murski Soboti smo bili aktivni in sicer smo se z uporabniki programa socialna vključenost udeležili kar dveh akcij: akcije povezovanja ter čistilne akcije.

Namen prve-obiskali smo Dom starejših v Murski Soboti, je bil druženje in povezovanje. Starejše občane smo obiskali skupaj z Dnevnim centrom Murska Sobota. V času obiska so se uporabniki spoznavali in družili s tamkajšnjimi stanovalci,  pomerili se v kegljanju, na koncu pa so ob manjši pogostitvi tudi skupaj zapeli.

Druga akcija je bila čistilna, njen namen pa je bil povezovanje organizacij in posameznikov v lokalni skupnosti ter ozaveščanje o zdravem življenjskem okolju in slogu. Čistila se je mestna četrt in sicer so se pobirale manjše smeti, večje pa so se zgolj evidentirale. Akcija se je zaključila z malico v Fazaneriji.