Mesec april bo ponovno zelo razgiban.

Pričeli bomo z jutrišnjo predstavitvijo letnih planov, ki se bo odvijala na sedežu podjetja v Mariboru, nadaljevali pa bomo z naslednjimi dogodki:

– V Mariboru se bodo že naslednji teden, 12. 4. 2018, uporabniki programa socialne vključenosti udeležili motivacijske delavnice na Andragoškem zavodu.
Pogovarjali se bodo o:
• Uspehu in neuspehu ter o njunem pomenu,
• O pogumu, ki odpira vrata,
• O praznini v sebi in
• Spremembi razmišljanja.

-V Murski Soboti nas bo najprej obiskala ga. Vanja Lebar, univ. dipl.ped., ki bo za naše uporabnike izvedla zanimivo delavnico z naslovom Umsko poigravanje; v sredini tedna pa bomo mi obiskali Društvo slepih in slabovidnih z namenom spoznavanja, druženja in aktivnega preživljanja prostega časa. Igrali bomo različne družabne igre kot je pikado, ….

Konec tedna bomo na lokaciji Murska Sobota poskrbeli tudi za naše zaposlene in sicer bomo prisluhnili koristnemu predavanju s strani g. Mitje Dišič, ki nas bo podučil o telesnih obremenitvah na delovnem mestu, s pomočjo demonstracije pa se bomo naučili tudi vaj za aktivni odmor.

-Ustavimo se še pri projektni pisarni.
V naslednjem tednu se odpravljamo na partnerski sestanek v okviru projekta »StoryTeller« (Program Erasmus+). Gostila nas bo organizacija EOLAS iz mesta Badajoz v Španiji. V okviru rednih aktivnosti projekta je pred nami pestro dogajanje skozi celotno leto 2018. Konzorcij se pripravlja na prvi sklop predstavitev rezultatov projekta in sicer »Zbornika o področju storytelling-a« v partnerskih državah in Metodologije tega inovativnega pristopa k delu z ljudmi, ki jim grozi tveganje socialne izključenosti. Ne zamudite priložnosti, da si aktualne dogodke in rezultate projekta ogledate tudi na spletni strani: http://learnstorytelling.eu/ ter na Facebooku https://www.facebook.com/Learnstorytelling-345950362448066/?ref=ts&fref=ts