V našem podjetju vztrajamo pri promoviranju zdravja na delovnem mestu tako med zaposlenimi kot med uporabniki programa socialne vključenosti in udeleženci zaposlitvene rehabilitacije. V ta namen se trudimo, da organiziramo čim bolj pestre aktivnosti, v vseh letnih časih.

Tokrat smo se odločili, da pobegnemo iz naglice in mestnega vrveža v naravo in izpeljemo poletni pohod. Dne 7. junija, smo se tako po službi zbrali na sedežu podjetja in se zapeljali do Bresternice, natančneje do Bresterniške grabe, kjer se je pričela naša tura. Na markirani, ne preveč zahtevni gozdni poti, je naše prijetno kramljanje prekinil pogled na prve gozdne jagode in borovnice. Okrepčanje s plodovi nam je dalo nekaj dodatne energije in motivacije za nadaljevanje poti. Po uri in pol smo končno pred seboj zagledali naš cilj, kočo, ki stoji ob robu travnika, malo pod vrhom gozdnatega Žavcarjevega vrha (915 m). Koča je bila zgrajena leta 1954 in je bila prva planinska postojanka na obmejnem Kozjaku.

Sledilo je uživanje ob prelepih razgledih, druženje, krepčanje s hrano in pijačo. Še pred temo smo se prijetno utrujeni podali navzdol, proti domu, z mislimi že na naslednjem skupnem druženju.