Na programu socialna vključenost, enota Slovenj Gradec, smo v mesecu septembru izvedli zanimive delavnice v sodelovanju z Mocis-om-Centrom za izobraževanje odraslih. Prva je bila kulturno zgodovinske narave narave in sicer smo se 4.9.2019 pod vodstvom Nataše Škorjanc Beliš podali v center mesta, natančneje v staro mestno jedro. Skupaj smo spoznavali bogato kulturo in zgodovino mesta Slovenj Gradec. Sprehodili smo se ob ostankih obzidja iz srednjega veka, ki poteka po Cankarjevi ulici nad Suhodolnico in med bolnišnico ter Meškovo ulico.

Naslednja delavnica, ki je bila izvedena 10.9.2019, je bila namenjena ohranjanju in krepitvi zdravja. Sončno dopoldne smo izkoristili za druženje in vodenemu razgibavanju na napravah fitnesa na prostem z gospo Ireno Šmid Jeram, zaposleno na Mocis-u.

De 16.9.2019, ob zaključku našega sodelovanja, smo se pod vodstvom Kristine Navotnik in Irene Šmid Jeram podali v kavarno čokoladnico, kjer so uporabniki najprej prejeli priznanja za sodelovanje v delavnici, sledilo je druženje ob manjši sladki pogostitvi. Imeli smo tudi čast, da smo v isti stavbi obiskali sobo oz. stanovanje, kjer so na ogled dosežki glasbenika, Adija Smolarja, kateri je tam vrsto let živel in ustvarjal. V sobi nas je Adi toplo sprejel in z veliki navdušenjem pripovedoval o svojih dosežkih, številnih izkušnjah. Naše druženje je kar prehitro minilo.

Vabimo vas k ogledu utrinkov iz naših delavnic.