V okviru sodelovanja v mednarodnem projektu Erasmus+ »Be Mindful: An innovative mindfulness based training program for mental health professionals«, vas vabimo na brezplačni dogodek “Demonstracija treninga čuječnosti”, ki jo bomo predstavili strokovna partnerska organizacija v Sloveniji (Inštitut IPSA) in pilotni partner (OZARA d.o.o.). Dogodek se bo odvijal v petek, 21. septembra 2018 od 9.00 – 13.00 v prostorih OZARA d.o.o., Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, 2. nadstropje. 

Čuječnost je kot praksa prisotna že več tisoč let, v zadnjih letih pa je prišlo do integracije njenih tehnik v sodobno psihologijo. Vse odtlej je njena uporabnost v vsakdanjem življenju in še posebej pri premagovanju stresa pridobila mednarodni sloves. Kljub temu njena uporaba med strokovnjaki s področja duševnega zdravja vse do danes ni bila popolnoma izkoriščena.

Projekt BeMindful združuje principe čuječnosti in ACT-a (terapija sprejemanja in predanosti) ter predstavlja inovativno orodje za strokovnjake s področja duševnega zdravja. 

Vaše prijave sprejemamo na moira.kobse@ozara.si 

Vljudno vabljeni.