V času med 23.11.2017 in 24.11.2017 smo se udeležili prvega mednarodnega srečanja v okviru projekta, financiranega s strani programa Erasmus +, Šport z imenom EUROPEAN VOLUNTEER EVENTS for THERAPY through SPORTS ali krajše EVENTS, ki je potekalo v Atenah v Grčiji (koordinator KSDEO EDRA) in se ga je udeležilo 17 evropskih organizacij iz 14 držav, ki delujejo na področju duševnega zdravja  (EUFAMI BE, First Fortnight IE, COOS Marche IT, OZARA SI, SPORIUM TR, CESIE Org IT, University of Kent UK, SSOI Rijeka CR, Fundacion Intras ES, Merseyside Expanding Horizons UK, ASOK LI, FOKUS Prague CZ, Red Cross Munich DE, Nadja Center Foundation BG, UNAFAM FR, Villa Montesca IT, ANARP PT). 

Osnovni cilj projekta je izvedba vsesplošnega evropskega dogodka fizične vadbe in športa, ki bo promoviral povezavo med aktivnim slogom življenja in duševnim zdravjem. Projekt predstavlja nadgradnjo obstoječega sodelovanja na projektu M.E.N.S.

Tema srečanja so bile priprave na izvedbo 3-dnevnega športnega dogodka v Atenah, septembra 2018. Ogledali smo si tudi območje Alssos Veikou, ki razpolaga s kapacitetami za igranje nogometa, košarke, odbojke, fitnesa na prostem, plavanja in drugih aktivnosti.

Prvi evropski dogodek športa in fizične vadbe za duševno zdravje bo potekal s podporo regije Attica in občine Galatsi. Pri omenjenem dogodku gre za združitev nove strategije, ki poudarja neodvisen in specializiran pristop k fizični vadbi in športu, kot ključen in učinkovit dejavnik za t.i. holistično intervencijo na področju duševnega zdravja. Koordinator projekta je  “Social Cooperative Activities for Minority Groups – K.S.D.E.O. – EDRA”, ki deluje na področju duševnega zdravja že od leta 2001 (www.edra-coop.gr )

Več o projektu si preberite na naši spletni strani: http://www.ozara.si/invalidsko-podjetje/projektna-pisarna/events/ 

Vabljeni k ogledu galerije slik.